donderdag 8 augustus 2013

Verjaardag vieren

Die ene dag in het jaar... Voor jou een heel gewone dag, maar voor de jarige een heel bijzondere. Daarom doe ik sinds 2 jaar het volgende en de kinderen vinden het fantastisch!!! 

's Morgens bij binnenkomst hangt de slinger en staat er een Flipchart met foto op het digitale schoolbord. Ook ligt er een blad (zie onder) en staat er een mandje met gekleurde pennen op zijn/haar tafel waar de jarige die dag mee mag schrijven. Natuurlijk feliciteer ik de jarige en zijn/haar ouders direct en maak een kort praatje. De jarige vertelt kort hoe het begin van de verjaardag is verlopen. In de loop van de dag mag de jarige 1 lui vak kiezen (buiten rekenen en spelling) wat hij/zij die dag niet hoeft te doen en iets leuks in de school mag doen met 1 vriend(in). Rond 9.55 uur zingen we oor de jarige Lang zal hij/zij leven en daarbij 2 zelf gekozen liedjes. De zelf gekozen liedjes worden speciaal gezongen (denk aan mooi, vals, laag, hoog, Haags!). Hierna mag de jarige uitdelen met hulp van 1 vriend(in). In de pauze mogen zij de klassen rond (maximaal 15 minuten) met 2 vriend(inn)en.

 Wil je het Word document hebben? Stuur dan een berichtje, dan kan ik het mailen. 

3 opmerkingen:

 1. Hallo Juf Chantal,

  Wat een leuk idee! Zou je mij dit misschien willen mailen?
  Ik heb geprobeerd om je een mailtje te sturen, maar ik kan je mailadres nergens vinden. Daarom probeer ik het via deze weg.

  Groeten,

  Erik

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Chantal,
  Wat een gaaf idee zeg. Ik wil je idee erg graag gaan gebruiken, maar daarvoor zou ik graag je blaadje als word document willen hebben. Is dit mogelijk?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Erik en Mandy,
  Wat leuk dat jullie zo enthousiast zijn. Wanneer jullie een mailtje sturen naar chantal.juffrouw@gmail.com zorg ik dat het document naar jullie toekomt.
  Groetjes, Chantal

  BeantwoordenVerwijderen